Muuton jälkimainingeissa

Kirjoittaminen on jäänyt hetkeksi mutta nyt kun taas helteiden mentyä aivotkin ehkä toimivat suunnilleen normaalinopeudella, ja nettiyhteyskin on saatu, voisi olla hyvä taas aktivoitua tämänkin blogin kanssa.

Muutimme pari viikkoa sitten 27 asteen helteessä. Yhteensä kymmenen käsiparia oli kantamassa kampetta paikasta A muuttoautoon ja sieltä paikkaan B. Viisi tuntia projektissa meni. Yksi fillarikärryllinen jäi vielä vanhaan asuntoon siivouskamppeita ja sekalaista sälää, mutta ne saatiin siivouspäivänä sitten kämpästä ulos. Tämä oli omien laskujeni mukaan neljästoista kerta kun muutan, laskien siitä kun kotoani lähdin. Mutta siltikään en ole vielä ihan haka tässä hommassa. Luin Niemen sivuilta että hyvä määrä muuttolaatikoita on yksi per neliö. Meillä oli niitä viisikymmentä ja ne eivät riittäneet, onneksi jokunen banaanilaatikko oli lisänä. Olisi pitänyt uskoa.

Muuttopäivänä ei kannata keskittyä mihinkään muuhun kuin kantamiseen. Jos alkaa laskemaan laatikoita ja miettimään mihin tämä kaikki mahtuu, hommasta ei tule yhtään mitään. Kohdeosoitteessa on hyvä kuitenkin vähän miettiä mihin päin asuntoa mikäkin huonekalu menee, mutta juuri muuhun ei ole tarvetta. Mutta jos paikat eivät ole vielä edes selvillä, niin sitten pitää vaan soveltaa.

Meidän ja muuttoauton kuskin lisäksi apunamme olivat Teron äiti Saini, veljensä Tapio ja serkkupoikansa Ari. Viimeksimainittu on raahannut tavaroitamme ennenkin eikä nytkään osannut kieltäytyä muuttoapukunniasta kun kysyimme häntä avuksi. Myös Jaana ja Aku sekä Maarit ja Panu hikoilivat kanssamme. Panun olimme tavanneet aikaisemmin vain kerran, ja sanoinkin hänelle että ihana kuin tuollaisia idiootteja on vielä olemassa. Kuka nyt vapaaehtoisesti lähtee helteellä muuttoavuksi (lähes) uppo-oudoille ihmisille. Mutta näköjään hän lähti.

DSC_0784

Siivouspäivänä kulutimme putsaamiseen nelisen tuntia, mutta ainakaan vielä ei ole kuulunut mitään motkotusta, eli toivon mukaan onnistuimme poistamaan jälkemme taaksejääneestä asunnosta onnistuneesti. Ystäväni Minna, joka ei päässyt muuttoavuksemme, halusi välttämättä tulla kaveriksi siivoamaan, ja otimme avun ilolla vastaan, siivoukseen kulutettu aika lyheni näin huomattavasti.

Niistä tavaroista, joista aikoo hankkiutua eroon, kannattaa hankkiutua eroon jo ennen muuttoa. Meillä siihen ei ollut aikaa. Nyt on lähdössä liikenteeseen pari isoa säkkiä vaatetta, pari laatikkoa astioita ja muuta pientä tavaraa, jokunen hattu, yksi vanha ompelukone ja jotain muuta mitä en nyt muista. Harkitsemme pöydän ottamista läheiseltä kirpputorilta, mutta kuluvana ja tulevina viikonloppuina kaikenmoiset reissut ja kissanristiäiset vievät aikaa sen verran että toistaiseksi suunnitelma ei toteutune, arkena kun pitää käydä töissäkin. Yritämme silti.

DSC_0812

Huonekalut ovat ehkä suunnilleen löytäneet jo paikkansa, mutta muut tavarat eivät. Vaikka tilaa on 7 neliötä enemmän ja kaappeja vähintään tuplasti, jotenkin tuntuu että kaikki ei vain mahdu mihinkään. Karsimista on siis luvassa vielä jatkossakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s