Tapetti ja kuinka se irroitetaan

Tapetti. Tai siis kerros maalia, kaksi kerrosta tapettia, toinen kerros maalia ja vielä kolmas kerros tapettia. Paikoitellen seinän tasoitteen ja alimmaisen tapetin välissä ei ole kuin ilmaa, eli irtihän se lähtee. Ainakin puolet. Mutta se loppu.. Kokeiluiden jälkeen päädyin seuraavaa toimintasuunnitelmaan:

  1. Päällimmäinen kerros, joka kattaa yhden kerroksen maalia ja puolitoista kerrosta tapettia, irtoaa lastalla ja repien. Ei tuota ongelmia.
  2. Keskimmäisen tapetin pohja kastellaan ja kaavitaan pois lastalla. Tämä vaatii hieman jo voimankäyttöä, varsinkin jos sen päältä tai alta löytyy tasoitetta.
  3. Esille tulleen vaaleanpunaisen maalikerroksen rullailu tapettitiikerillä. Seinä saa osakseen väkivaltaa, mutta pinta pitää rei’ittää että pohjimmaisen tapettikerroksen saa kastumaan.
  4. Vettä. Kastele alue. Anna vettyä vettyä rauhassa. Kastele uudestaan. Kokeile reunoilta joko maali+tapetti lähtee irtoamaan. Kastele lisää. Odota. Kaavi. Kastele. Raaputa. Kiroile. Irvistele. Nyhrää. Suurin osa irtoaa tässä vaiheessa ihan kiltisti, mutta joitain kohtia joutuu kastelemaan ja hinkuttamaan että tasoitteen saa näkyviin. Siltikin seinään jää vielä tapetinpalasia. Ne saa irti onneksi kastelemalla ja lastalla. Paikoitellen tasoitettakin lähtee mukaan, mutta tiikerin kynsien ja ruuvin- ja naulanreikien jäljiltä seinän joutuu kuitenkin tasoittamaan uudestaan.

Ostin myös tapetinpoistoainetta, mutta minusta se kuivui liian nopeasti. Ehkä laitoin sitä liian vähän. Voisin testata sen vielä uudestaan. Huomenna.

DSC_0642

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s