Yllätyksiä ja hajuja menneisyydestä..

Tämä viikonloppu on ähelletty asunnolla urakalla. Serkkuni Jukka-Pekka kävi putkimiehen taidoillaan irroittamassa keittiön altaan ja hanan viikolla että pääsimme irroittamaan työtason. Tero ja opiskelukaverinsa Tapsa saivat laittaa tuoreet artesaanintaitonsa koetukselle ja ovat muokanneet kaapistoon tilaa astianpesukoneelle. Purkaessa löytyi jos jonkinlaista viritelmää mutta tila löytyi. Pääsemme opettelemaan myös parketin asennusta, sillä sellaista ei tietenkään kaapiston alla ollut ja tiskari tarvitsee alleen lattian. Työtaso on hiottu ja se saa uuden pintakäsittelyn. Olemme tuijotelleet keittiön nurkassa olevaa kaappia ja pohtineet mitä sen kanssa teemme. Saattaa olla että ovi saa kyytiä ja uusimme kaapin sisälle uudet hyllyt ja jätämme sen avonaiseksi. Pääsevätpähän keittokirjatkin esille.

Itse olen puuhastellut olohuoneessa. Pieni sorkkarauta ja tasoitelasta ovat olleet hyviä kavereitani. Ensimmäisenä irroitin lattialistat, jotka olivat alunperin kiinni puutapeilla, joskin jokunen niistä oli korvattu nauloilla ja ruuveilla. Myös ovilistat saivat kyytiä. Listat pitää ainakin putsata ja mahdollisesti maalatakin uudestaan ennen takaisin laittoa.

Mutta ne seinät.  Olen irroittanut koko olohuoneesta vähintään pintakerroksen, eli maalin ja puolitoistakerrosta tapettia. Jäljellä on vielä toinen mokoma, maalikerros tietysti noiden kahden tapetin välissä. Alimmaisen tapettikerroksen irroittaminen vaatii jonkun ahaa-elämyksen, sillä sen nyhertäminen on tappavan tylsää ja turhauttavaa. Sitä ei voi edes kastella kovin paljoa koska silloin kastuu myös tasoite ja irtoaa mukana. Kokeilin harjaa ja hienoa hiomapaperia mutta nämä eivät ole vaihtoehto. Harkitsin myös seinien levyttämistä värkätessäni, mutta haluan tupakanhajuiset tapetit joka tapauksessa pois haisemasta. Kun pintakerros ei ole pitelemässä hajuja allaan, dunkkis olohuoneessa oli melkoinen. Löysin myös tasoitetta parin tapettikerroksen välistä. Ovatko ihmiset ennen olleet laiskoja vai miksi on vain lätkitty tapettia ja maalia entisten kerrostumien päälle?

Rautakaupasta suositeltiin liisterimäistä tapetinpoistoainetta, todennäköisesti haen sitä, testaan ensin pienelle alueelle ja päätän sitten miten jatkan tapettien kanssa. Joku kikka pitää kuitenkin olla siihen, miten pohjimmaisen tapetin saa kostutettua aineella.

Aikaa mittaillessamme totesimme että muutto mennee heinäkuun loppuun. Jäämme kumpikin lomalle heinäkuun puolessa välissä, ja sitä ennen lienee ihan turha yrittää pakata toista asuntoa ja saada toista yhtä aikaa asumiskuntoon.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s