Itse asunto

Mitä sitä oikein tulikaan hankittua.. Kaksi huonetta ja keittiö, 69 neliötä, huonekorkeus noin 270cm, parkettilattiat, paljon alkuperäistä, mukaanlukien ainakin kaapistot. Putkiremontti tehty muutamia vuosia sitten, kylpyhuone on uusittu samalla.

 

pohjapiirros

Pinta- ja vähän muutakin remonttia asunto kaipaa. Ensimmäisenä projektina on keittiössä tilan tekeminen astianpesukoneelle. Laatikostoa pitää siirtää ja työtasoa nostaa. Tähän apuna käytämme sukulais- ja kaverityövoimaa. Onneksi ammattitaitoa löytyy läheltä kun tajuaa vain kysyä. Kaapiston ja laatikoston sisältä löytyi jos minkämoista kiinnitysviritelmää joten pojat pääsevät pähkäilemaan parempia, toimivampia ja kestävämpiä vaihtoehtoja. Myös puiset työtasot saavat uuden pintakäsittelyn.

Toinen projekti on olohuoneen tapettien poisto. Päällimmäinen kerros on maalia, maalin alla on tapetti. Tämä pisti jo mietityttämään että millainen homma seinien uusiminen oikeastaan onkaan. Sitten tapetin alta löytyi toinen tapetti, ja sen alta maalikerros. Tapetit alkoivat lähtemään irti melkeimpä ilman työkaluja. Homma alkoikin näyttää lupaavalta. Sain tehtyä vahingossa reiän maalipintaan, ja sen alta paljastui vielä yksi tapetti, joka oli kiinnitetty suoraan tasoitteeseen, ja sekin alkoi lähtemään kohtalaisen kivuttomasti. Eli viikonlopun aikana tullee revittyä seinät kokonaan paljaaksi olohuoneesta ja pääsee tekemään pohjatyöt ihan kunnolla. Seinät pesemme ja maalamme olohuoneen lisäksi keittiöstä ja eteisestä, näistä pitää pestä ja maalata myös katto. Toivon, että asunnossa leijaileva loppu tunkkaisuus ja tupakan haju lähtevät samalla. Aion kysyä asiantuntijoita neuvoa tämänkin ongelman lopulliseen taltuttamiseen.

DSC_0609

Kunhan nämä kaksi projektia on saatu tehtyä, iskemme kaappien kimppuun. Ovet irroitetaan, hiotaan ja pintakäsitellään uudestaan. Myös kaappien sisuksia pitää uudistaa, niissä kun maalausjälki ei aina hivele silmää.

 

Näiden lisäksi sähköpistokkeet, kattopistokkeet ja mahdollisesti myös katkaisijat pitää uusia. Myös keittiöön pitää lisätä työskentelyvalot kaappien alle. Eli hommaa riittää. Onneksi aikaa on useampi viikko ennen muuttoa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s